Elektriciteit in de badkamer

Chique Wonen kan u uitstekend helpen met het aanleggen van elektriciteit in badkamer. Bij je huis verbouwen of opknappen zul je hier zeker wat aan hebben.

Voor elektra in de badkamer worden doorgaans andere eisen gesteld dan elektra in een droge ruimte in huis, want water en elektriciteit gaan niet goed samen. Let dus goed op bij het aanleggen van elektra in de badkamer. 

Elektriciteitzones in de badkamer

Een badkamer moet worden ingedeeld in verschillende zones namelijk zone nul tot en met drie. Allen met een eigen gebied:

* Zone nul – Dit is de ruimte in het bad of douche cabine/bak

* Zone een – Direct boven het bad of douche cabine/bak tot 2,25 meter

* Zone twee – De ruimte om het bad of de douche cabine/bak met een straal van ongeveer 60 centimeter

*Zone drie – Alle ruimte hieromheen (om de zones nul tot en met twee, dus op meer dan 60 centimeter afstand van de wastafel, douche op badkuip) 

Chique Wonen kan u met alle mogelijke electrise oplossingen van dienst zijn!

IP bescherming codes

Voor het gebruik van bijvoorbeeld verlichting in de badkamer moet u opletten in welke zone dit veilig gebruikt kan worden. Als het goed is wordt dit aangegeven op de verpakking. Hieronder staan de verschillende zones met IP bescherming codes:

* Zone 0 – IP67 12Volt

* Zone 1 – minimaal IP45

* Zone 2 – minimaal IP65 en IP66

Badkamer verlichting met een IP-bescherming van IP44 (zone 1) mag je dus ook monteren in zone 2 en 3, maar omgekeerd is dit uiteraard niet het geval. 

Neemt u vrijblijvend contact op met onze vakmensen. We kunnen u van A tot Z van dienst zijn.

Chique Wonen Badkamers

__________________________________

Chique Wonen helpt op exclusieve wijze uw badkamer tot stand te komen en werkt hierbij met hoogwaardige materialen en gecertificeerde, ervaren vakmensen. Wij denken met onze klanten mee realiseren badkamers die de perfectie benaderen!

CONTACT

____________________

Madameperenlaan 71

3452 ES Utrecht/Vleuten

Netherlands

info@chique-wonen.nl

+31302689149

Call Now Button